Bedrijfscoaching

Mensen die samenwerken denken niet altijd hetzelfde over bepaalde onderwerpen of werkwijzen. De ene keer leidt dit tot nieuwe inzichten, de andere keer leidt het tot een conflict. Een meningsverschil is prima met een gesprek op te lossen, maar conflicten leiden regelmatig tot wrijving binnen een team en gaan niet zelden ten koste van de goede relatie tussen collega’s. Zaak om er mee aan de slag te gaan, met coaching bijvoorbeeld. Want de oplossing niet altijd eenvoudig; open het gesprek aangaan met de ander vergt moed.

Coaching van teams

Een teamcoach wordt ingezet als de samenwerking binnen een team niet meer vloeiend verloopt. Er heerst een groepsdynamiek die niet prettig meer (samen)werkt. Teams vallen uiteen in groepjes, er wordt geroddeld en de sfeer is om te snijden. Het gedrag openlijk bespreken lukt vaak niet meer zonder begeleiding van een teamcoach. Als teams op deze manier vastlopen werkt coaching: ik help hen communiceren, we kijken naar conflicten en onveiligheid en werken aan saamhorigheid. Ik kan hier zowel het gehele team als het individu begeleiden. Het doel: een veilige werkomgeving waarin men open, transparant en veilig kan werken.

Wat kan ik als conflictcoach betekenen?

Als conflictcoach ga ik met individuen of meerdere partijen in gesprek om samenwerking te verbeteren of een conflict op te lossen. Er is vaak veel meer mogelijk dan u denkt. Met mijn ervaring en kennis op het gebied van relatiemanagement, procesbegeleiding, groepsprocessen en communicatie in teams kan ik altijd de juiste tools inzetten, passend bij het probleem of conflict. Ik luister naar het probleem en ga, als alle partijen hiervoor open staan, het gesprek aan. Ik ben coachend jullie gespreksbegeleider om samen tot oplossingen te komen. Samen werken we aan ontwikkeling en groei.

______

Binnen de perken zijn de mogelijkheden even onbeperkt als daarbuiten.

Jules Deelder
______

Coaching bij jou op de werkvloer?

Lopen er bij jou op het werk processen niet meer soepel, is de groepsdynamiek niet meer prettig? Of is er op de werkvloer een roddelcultuur ontstaan? Dan is hulp gewenst: neem gerust contact met me op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.