Team mediation

Teambemiddeling

Team mediation? Waarom zou je hiermee aan de slag gaan? Ervaring leert dat het belangrijk is om conflicten in teams tijdig aan te pakken. Het niet oplossen van onenigheid kan leiden tot werkstress, burnouts of ander (langdurig) verzuim. Ook kan er een negatief werkklimaat ontstaan, verminderen prestaties en verliezen mensen hun commitment aan de organisatie. En dat is zo zonde. Er is vaak te lang gewacht met het aangaan van het gesprek.

Mediation kan uiteraard helpen bij het oplossen van geschillen binnen een team, maar met teambemiddeling bereik je méér dan dat. Het stimuleert ook de innovatie en creativiteit binnen een team. Ook leidt het vaak tot betere prestaties en nieuwe benaderingen. Zo leidt een conflict uiteindelijk tot ontwikkeling en groei.

Team/organisatie mediation

Een mediator (ook wel organisatiecoach) begeleidt organisaties ook in hun organisatie-ontwikkeling. Een conflict heeft immers vaak te maken met een onderliggende pijn in de organisatie. Dit sluimert in een team en leidt zo tot conflicten. Ik kijk met een frisse blik naar de organisatie en ga middels team mediation met mensen in gesprek. Zo kom ik tot de kern van het probleem. Samen werken we aan passende oplossingen, zodat iedereen weer met plezier naar het werk gaat.

Ik help je graag om je team weer als team te laten functioneren, neem gerust contact met me op voor meer informatie!